Travel Alerts

Togo

Ultima actualizare: 
20.02.2020


1. Informaţii generale

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în această regiune, din cauza numărului de tâlhării, care a crescut semnificativ, inclusiv în capitala Lome, precum şi din cauza deplasării unui detaşament de soldaţi togolezi în Republica Mali, fapt ce a generat deprecierea stării de securitate.

Ȋn cazul în care cetăţenii români se află deja în teritoriu, aceştia sunt avertizaţi să manifeste atenţie sporită si să-şi ia măsuri speciale pentru securitatea personală. Totodată, cetăţenii români sunt informaţi ca în această perioadă pericolul privind posibilitatea răpirii cetăţenilor străini  în zonele sus menţionate, este cotat la un nivel destul de ridicat, iar posibilităţile de intervenţie şi protecţie din partea autorităţilor locale sunt foarte reduse.

Situaţia de securitate din regiune poate fi afectată de acţiuni teroriste prin grupări aflate în legătură cu rebelii din Mali.


2. Contactarea autorităţilor române

Cetăţenii români care sunt, totuşi, nevoiţi să se deplaseze în  Republica Togo sau se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze urgent Ambasadei României la Abuja şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele M.A.E. România şi se deplasează în zone de risc îşi angajează  propria răspundere şi se pot regăsi în situaţia de a suporta consecinţele unor asemenea deplasări, având în vedere că posibilităţile şi mijloacele de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, în astfel de zone sunt minime.


3. Alte recomandări

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă ca, înaintea efectuării unei călătorii să îşi încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă !

Cetăţenii români care sunt obligaţi să se deplaseze în Republica Togo  sau se află deja pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:

  • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care se află, locurile aglomerate (pieţe, staţii pentru mijloacele de transport, etc.), demonstraţiile, cartierele mărginaşe ale capitalei, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Să evite participarea la diverse festivaluri organizate local, ceremonii religioase, reuniuni sau manifestări la care este prezent un număr mare de persoane.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
  • Să solicite şi să utilizeze (contra cost), pe parcursul deplasărilor în interiorul acestei ţări, serviciile de protecţie ale forţelor de ordine (patrule ale poliţiei).
  • Să nu opună rezistenţă în cazul unui atac.şi să cedeze atacatorilor banii sau valorile pe care le deţin asupra lor.
  • Să evite deplasarea în interiorul oraşelor cu mijlocele de transport în comun şi să utilizeze taxiuri, cu precauţia de rigoare.
  • Să consume numai apă îmbuteliată sau apă fiartă/filtrată în prealabil.
  • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
  • Să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei medicale din zonă! Există un risc ridicat de îmbolnăvire: malarie, febră tifoidă, febra galbenă, meningita cerebro spinala, poliomielită, holeră, febra Lassa sau lepră, boli de piele, etc.
  • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, înainte de a călători în această ţară.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Press Center

Countries - Geographic Regions