Travel Alerts

Sudanul de Sud

Ultima actualizare: 
16.02.2020


​1. Informaţii generale

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate evitarea deplasărilor în Sudanul de Sud.

Ca urmare a situaţiei conflictuale, inter-tribale, cu motivaţia politică a luptei pentru putere dintre preşedintele în exerciţiu şi fostul său prim-adjunct, demis în 2013, au avut loc ciocniri armate care au afectat grav situaţia de securitate din ţară. În pofida acordului de încetare a focului şi a instalării Guvernului de tranziţie de uniune naţională, situaţia de securitate nu s-a îmbunătăţit.

MAE recomandă cetăţenilor să evite călătoriile în Sudanul de Sud și să acceseze periodic portalul www.mae.ro, rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie”.


2. Contactarea autorităţilor române

Cetăţenii români care sunt nevoiţi să se deplaseze în Sudanul de Sud sau se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Sudan şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Coordonatele Ambasadei României în Republica Sudanului sunt următoarele:

Adresa: Kafouri Area – Kassala Road, Plot 172/173, Khartoum North

Telefon: 00249-185-33.81.14
Fax: 00249-185-34.14.97
Email: khartoum@mae.ro

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.


​3. Alte recomandări

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:

  • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care se află, locurile aglomerate, demonstraţiile, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării;
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini;
  • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.