Travel Alerts

Cambodgia

Ultima actualizare: 
20.02.2020


1. Informaţii generale

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să fie precauţi atunci când călătoresc în Cambodgia si să evite călătoriile în zona adiacentă templului Preah Vihear, aflat la frontiera cu Thailanda, din cauza riscului declanşării unor acte de violenţă.

Începând cu luna februarie 2011, în regiunea din apropierea templelor din zona de frontieră dintre Cambodgia şi Thailanda, au avut loc incidente armate. În acest sens, MAE sfătuieşte cetăţenii români să renunţe la deplasările în această zonă pentru a nu fi expuşi unor operaţiuni militare.

În Cambodgia există muniţii neexplodate din timpul războiului. Zonele minate sunt frecvent nemarcate, motiv pentru care cetăţenii români sunt sfătuiţi să nu parăsească traseele principale in zonele rurale.

Cele mai frecvente infracţiuni cu care se confruntă turiştii străini sunt furturile de portofele şi genţi.

Pentru perioada iulie-noiembrie, în sezonul fenomenelor meteorologice extreme, se recomandă să se manifeste prudenţă şi să se respecte cu stricteţe sfaturile autorităţilor locale.

 

2. Contactarea autorităţilor române 

România nu are reprezentare diplomatică sau consulară în Cambodgia, dar cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor membre ale UE.

Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Cambodgia sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Vietnam şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cei care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta eventuale consecinţe nedorite ale unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în astfel de zone sunt reduse.

 

3. Alte recomandări  

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă, iar pentru cei care se află deja pe teritoriul acestui stat MAE le recomandă:

  • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care se află, locurile aglomerate, demonstraţiile, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării;
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi biletele de călătorie, obiectele şi valorile personale (banii, cărţile de credit, etc.) şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini;
  • Să recurgă la operatori turistici acreditaţi şi să nu se îndepărteze de grupul turistic.
  • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale;
  • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.
Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Press Center

Countries - Geographic Regions