Centrul de presă

MAE a lansat Ghidul de informare pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Japonia

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
11.11.2011

Ministerul Afacerilor Externe lansează astăzi, 11 noiembrie 2011, prima parte a „Ghidului de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în statele din Asia”.

Acest nou material de interes public va conţine, pentru început, condiţiile specifice de intrare şi regimul de şedere în Japonia, precum şi informaţii practice cu privire la formalităţile care trebuie îndeplinite de cetăţenii români la intrarea pe teritoriul acestui stat.

MAE reaminteştecetăţenii români posesori ai unui paşaport simplu/electronic valabil care doresc să călătorească în Japonia nu au nevoie de viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei intrări în acest stat.

Trebuie subliniat faptul că acest regim nu se aplică cetăţenilor români care se deplasează în Japonia cu intenţia de a obţine un loc de muncă sau de a exercita o activitate lucrativă, pentru care rămâne în vigoare obligativitatea obţinerii vizei aferente înaintea deplasării. Totodată, posesorii de paşapoarte temporare trebuie să obţină, în prealabil, o viză de intrare. Aceste vize vor fi obţinute de la Ambasada Japoniei la Bucureşti.

În perioada următoare, Ministerul Afacerilor Externe va lansa „Ghidul complet de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în statele din Asia”. MAE îşi propune astfel ca, prin intermediul acestui material, să vină în sprijinul cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în afara graniţelor ţării, crescând gradul de conştientizare al acestora cu privire la necesitatea respectării legislaţiei locale din  statul de destinaţie.

Materialul „Ghidul de informare pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Japonia” va putea fi consultat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Ghiduri de călătorie.


Informaţii suplimentare:

Ghidul de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Asia” va completa astfel materialele informative lansate de MAE de la începutul anului până în prezent, respectiv Pliantul „Asistenţă şi protecţie consulară acordată cetăţenilor români”, „Ghidul privind asistenţa medicală”, „Ghidul de informare privind traficul de persoane” şi varianta actualizată a „Ghidului Serviciilor Consulare.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români ca, înainte de orice deplasare în străinătate, să verifice informaţiile referitoare la condiţiile specifice de intrare şi regimul de şedere din ţara de destinaţie. În acest sens pot fi consultate informaţiile postate pe site-MAE, secţiunea Sfaturi de călătorie, precum şi alte informaţii oficiale furnizate de autorităţile ţării în care doresc să se deplaseze.

 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice