Centrul de presă

Ministrul Cristian Diaconescu a avut o întrevedere cu ministrul italian pentru afaceri europene

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.03.2012

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 28 martie 2012, convorbiri cu Enzo Moavero Milanesi, ministrul italian pentru afaceri europene, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma în perioada 27-28 martie 2012.

Convorbirile cu Enzo Moavero Milanesi s-au centrat pe cooperarea la nivel european, sub toate aspectele. În acest context, partea italiană a solicitat analizarea posibilităţii de asociere a României la scrisoarea comună „Un plan de creştere pentru Europa” semnată, la 20 februarie 2012, de către 12 şefi de stat şi guvern din Uniunea Europeană.

În cadrul convorbirilor, a fost reiterată poziţia comună a celor două ţări pe principalele dosare europene, iar în ceea ce priveşte perspectiva financiară multianuală 2014-2020, Italia  şi-a exprimat disponibilitatea să colaboreze cu România în domeniul Politicii Agricole Comune şi a politicii de coeziune. Cei doi oficiali au mai abordat evoluţiile din cadrul Politicii Europene de Vecinătate, precum şi modalităţile concrete de colaborare ale celor două ţări în domeniul migraţiei şi azilului.

De asemenea, pe agenda discuţiilor celor doi miniştri s-a aflat subiectul aderării României la Schengen, context în care ministrul italian a reiterat poziţia Italiei de susţinere, fără echivoc, a aderării ţării noastre la acest spaţiu, subliniind totodată importanţa menţinerii principiului solidarităţii la nivel european. 

     

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice