Acte de stare civilă

Serviciul de stare civilă primăria sectorului 1 – Bucureşti


În România, persoanele interesate pot afla informaţii utile privind actele de stare civilă consultând pagina de internet www.starecivila1.ro Acest site este pus la dispoziţie de Primăria sectorului 1.

De pe acest portal, persoanele interesate pot afla informaţii în legătură cu procedura şi actele necesare pentru înregistrarea naşterilor, a căsătoriilor şi a deceselor, schimbarea numelui de familie sau a prenumelui pe cale administrativă, rectificarea actelor de stare civilă, eliberarea duplicatelor de pe actele de stare civilă, eliberarea livretului de familie sau informaţii legate de divorţul pe cale administrativă.

Totodată, site-ul www.starecivila1.ro reprezintă un instrument practic pentru cei care doresc transcrierea actelor de stare civilă înregistrate la autorităţile locale din străinătate, înscrierea menţiunilor primite din străinătate cu privire la modificarea statutului civil al persoanei.


Informaţii utile

Începând din 19 martie 2012, serviciul de transcriere a certificatelor/extraselor de stare civilă procurate din străinătate funcţionează separat de serviciul de stare civilă:

  • Serviciul de transcriere a certificatelor procurate din străinătate pentru cetăţenii români care nu au avut niciodată domiciliul în România sau pentru cetăţenii români cu domiciliul sau ultimul domiciliu în Sectorul 1 îşi desfăşoară activitatea în Str. Pechea nr. 20

Noul program al serviciului de transcriere a certificatelor/extraselor de stare civilă (Str. Pechea nr. 20) este următorul:

Luni: 08.30-15.30 – pentru primirea cererilor

Marţi: 09.00-18.30 – pentru eliberarea certificatelor depuse începând cu data de 19 martie 2012

Miercuri: 08.30-15.30 – pentru primirea cererilor

Joi: 08.30-15.30 – pentru eliberarea certificatelor depuse începând cu data de 19 martie 2012

Vineri: nu se lucrează cu publicul.

  • Serviciul de stare civilă (eliberare certificate de naştere, deces sau căsătorie) funcţionează în continuare în sediul din Bd. Mareşal Averescu nr. 17.

Programul serviciului de stare civilă din Bd. Mareşal Averescu nr. 17 va rămâne neschimbat:

Luni-joi: 09.00-15.30

Vineri: 09.00-13.00

Sâmbătă: 10.00-13.00  –  se asigură serviciul pentru înregistrări decese

Duminică: 10.00-13.00  –  se asigură serviciul pentru înregistrări decese

Persoanele care intenţionează să depună cereri de transcriere la acest oficiu prin intermediul unor mandatari autorizaţi pe bază de procuri speciale, întrucât nu se pot prezenta personal la sediul oficiului, sunt sfătuite să contacteze în prealabil instituţia respectivă, deoarece aceasta impune anumite reguli restrictive cu privire la procedura în cauză.