Centrul de presă

Ministerul Afacerilor Externe la Târgul Internaţional „Dunărea şi Delta” – un an de la debutul etapei de implementare a Strategiei UE pentru regiunea Dunării

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.06.2012

Ministerul Afacerilor Externe participă, în perioada 28 - 30 iunie 2012, la cea de a doua ediţie a Târgului Internaţional „DUNĂREA ŞI DELTA 2012” cu o serie de evenimente, marcând astfel împlinirea unui an de la debutul etapei de implementare a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

În context, la 28 iunie 2012, Ministerul Afacerilor Externe a organizat o Masă rotundă cu tema „Dezvoltarea Oraşelor în regiunea Dunării: Smart Cities, Smart Regions”, la care au participat o serie de specialişti din cadrul administraţiei centrale şi locale, reprezentanţi ai comunităţii oamenilor de afaceri, ai societăţii civile şi ai cercurilor academice, precum şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice din statele dunărene.

Evenimentul a evidenţiat un potenţial considerabil de proiecte şi iniţiative menite să contribuie la dezvoltarea durabilă şi cuprinzătoare in regiunea Dunării prin promovarea inovaţiei si competitivităţii, creşterii economice sustenabile, turismului responsabil, culturii şi educaţiei.

De asemenea, mâine, 29 iunie 2012, Ministerul Afacerilor Externe va organiza, în parteneriat cu Centrul Expoziţional Romexpo, inaugurarea oficială a standului Strategiei UE pentru Regiunea Dunării şi celebrarea „Zilei Dunării”, la care vor participa membri ai corpului diplomatic de la Bucureşti, parteneri instituţionali, oameni de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti.

Strategia UE pentru regiunea Dunării promovează un model de cooperare la nivel macro-regional şi implementează noul concept de coeziune teritorială inclus în Tratatul de la Lisabona. Totodată, obiectivele Strategiei UE pentru regiunea Dunării se înscriu în obiectivele Strategiei Europa 2020 de creştere economică a Uniunii Europene, dar şi în demersul de promovare a valorilor şi principiilor comunitare în statele terţe din regiune.

Evenimentele menţionate se vor desfăşura în pavilionul C1 din cadrul centrului expoziţional Romexpo.

Detalii suplimentare pe site-ul MAE, la adresa http://www.mae.ro sau pe site-ul oficial al evenimentului: http://www.delta-expo.ro.