Centrul de presă

Comunicat MAE privind suplimentarea secţiilor de votare pentru referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.07.2012

Ministerul Afacerilor Externe se află în proces de centralizare a datelor transmise de ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum şi de reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din străinătate în legătură cu suplimentarea numărului secţiilor de votare din străinătate urmând ca, în perioada imediat următoare, să se ia o decizie în acest sens. Procesul are în vedere coordonarea eficientă a acţiunilor de pregătire a referendumului şi o bună desfăşurare a acestui scrutin.

Reamintim faptul că evaluarea asupra numărului final al secţiilor de votare va avea în vedere posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.), şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare, în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţării de reşedinţă.

Ministerul Afacerilor Externe se preocupă de asigurarea condiţiilor astfel încât orice cetăţean român să îşi poată exercita dreptul de vot. De aceea, lista secţiilor de votare este deschisă.