Centrul de presă

MAE întreprinde toate demersurile pentru suplimentarea numărului secţiilor de votare din străinătate

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.07.2012

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din afara ţării, Ministerul Afacerilor Externe depune toate eforturile pentru suplimentarea numărului secţiilor de votare din străinătate, cel puţin la nivelul celor de la scrutinul din noiembrie 2009 (294 secţii de votare), fiind în etapa finală de centralizare a informaţiilor transmise de ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum si de reprezentanţii comunităţilor româneşti din afara ţării.

În urma evaluărilor realizate pe baza datelor transmise, MAE va întreprinde toate diligentele pentru a oferi cetăţenilor români din afara ţării toate condiţiile pentru exercitarea dreptului la vot.

Reamintim că încă din data de 13 iulie Ministerul Afacerilor Externe a demarat procesul de evaluare, în care  se au în vedere posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.), şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare, în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţării de reşedinţă.

În cursul zilei de mâine, MAE va definitiva lista cu secţiile de votare şi o va face publică imediat ce se va lua decizia finală.