Prima Pagina

Viză pentru SUA – campania 2010

 PARTENERI MEDIA
 PARTENERI INSTITUŢIONALI

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti desfăşoară o campanie de informare a cetăţenilor români cu privire la condiţiile de acordare a vizelor temporare pentru SUA.

Cetăţenii români care depun solicitări sunt uneori insuficient informaţi asupra prevederilor legale privind solicitarea vizelor, precum şi asupra procedurii propriu-zise. Vă oferim aici informaţii detaliate despre procedurile actuale de solicitare a vizei SUA şi despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru obţinerea vizei.

TOŢI SOLICITANŢII DE VIZĂ TEMPORARĂ SUNT CONSIDERAŢI POTENŢIALI IMIGRANŢI PÂNĂ CÂND, ÎN MOMENTUL SOLICITĂRII VIZEI, ACEŞTIA DEMONSTREAZĂ OFIŢERULUI CONSULAR CĂ NU AU INTENŢIA SĂ EMIGREZE ÎN SUA.” (Secţiunea 214 (b) a Legii pentru Imigrare şi Naţionalitate)

Conform legislaţiei americane, Secţiunea 214 (b) a Legii pentru Imigrare şi Naţionalitate, fiecare cetăţean străin care solicită o viză temporară americană este considerat un potenţial imigrant. Pentru acordarea vizei temporare, solicitantul trebuie să demonstreze personalului consular american că motivaţia pentru care solicită viza nu este aceea de a emigra în Statele Unite ale Americii şi că există argumente solide pentru care nu trebuie să fie considerat un potenţial imigrant.

 

Componenta media a campaniei 

Conform legii americane este datoria cetăţeanului care solicită viza să demonstreze personalului consular că el/ea se califică pentru viza cerută şi nu intenţionează să emigreze în SUA.

Personalul consular determină intenţiile solicitantului de viză la interviu, bazându-se pe documentele furnizate de acesta.

Înainte de a solicita o viza temporară americană vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

  • În primul rând, informaţi-vă cu atenţie asupra condiţiilor de acordare a vizei SUA! În acest fel, veţi putea să îndepliniţi aceste condiţii cu stricteţe şi veţi vedea dacă puteţi îndeplini şi cerinţele impuse de legislaţia americană în materie. Viza de intrare în Statele Unite nu este un drept automat pe care îl aveţi; puteţi să o obţineţi doar dacă îndepliniţi anumite condiţii.

  • Înainte de a solicita viza, autoevaluaţi-vă! Analizaţi cu atenţie situaţia dumneavoastră personală în raport cu criteriile şi condiţiile de acordare a vizei . Dacă apreciaţi că nu îndepliniţi criteriile conform cărora unui solicitant de viză i se poate acorda statutul de non-imigrant, este mai bine să amânaţi solicitarea vizei SUA până când consideraţi că aţi reuşit să îndepliniţi acele criterii.

    CE SUNT LEGĂTURILE PUTERNICE?

  • Completaţi cu atenţie formularul online de solicitare a vizei şi alcătuiţi cu rigurozitate dosarul personal! Citiţi cu atenţie şi răbdare toate instrucţiunile de pe site-ul Secţiei Consulare a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

    NOUL FORMULAR DE VIZĂ SUA ONLINE

  • La interviu, sinceritatea este cea mai bună politică! În caz contrar, nu veţi mai putea lua viză SUA niciodată. Asiguraţi-vă că v-aţi pregătit să oferiţi informaţii veridice şi uşor demonstrabile.

Cum mă prezint la interviu?


IMPORTANT!

În cazul în care aţi primit un răspuns negativ, înseamnă că ceva din solicitarea dumneavoastră nu a permis ofiţerului consular american determinarea existenţei “legăturilor puternice” menţionate în legislaţia americană. De aceea, este important ca, înainte de a  solicita din nou viza, să vă asiguraţi că puneţi la dispoziţia ofiţerului consular american informaţii suplimentare care pot dovedi aceste legături. Dacă dosarul este identic, iar situaţia personală nu a înregistrat nicio modificare, există toate şansele să nu vi se acorde viza nici a doua oară.


LINK-URI UTILE
:

 
 


O campanie a
Ministerului Afacerilor Externe şi Ambasadei SUA la Bucureşti
 
cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor