Sfaturi de călătorie

Campanii de informare

Campanie de informare a cetăţenilor care călătoresc în străinătate, în state cu diferite grade de risc

Ministerul Afacerilor Externe susţine o campanie de informare a cetăţenilor care călătoresc în străinătate, în state cu diferite grade de risc. Campania este parte integrantă a sistemului de servicii consulare pe care MAE îl pune la dispoziţia cetăţenilor români şi este structurată pe trei componente: sistemul de alertă SMS al MAE de atenţionare pentru cetăţenii români care călătoresc în state cu diferite grade de risc, postarea pe site-ul MAE a alertelor de călătorie şi difuzarea pe posturile de radio şi televiziune a unor spoturi ce conţin alerte de călătorie.

Pentru mai multe informaţii click AICI.
   Campanie de informare cu privire la riscurile la care se expun cărăuşii şi deţinătorii de droguri peste hotare

Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog, a iniţiat o campanie anti-drog, care îşi propune să atragă atenţia asupra fenomenului de carăuşie – transportul de droguri peste hotare. Acest fenomen a cunoscut în ultima perioadă o amploare alarmantă. Demarată sub titlul „Drogurile îţi schimbă destinaţia”, campania de conştientizare atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică transportul de droguri, prin informarea publicului larg despre aspecte mai puţin cunoscute din legislaţia unor ţări ca Brunei, Malaysia, China, Turcia, Peru şi altele.

Pentru mai multe informaţii click AICI.
   Campanie de informare pentru cetăţenii care doresc să muncească în străinătate

Campania publică a Ministerului Afacerilor Externe şi a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane urmăreşte să vină în sprijinul cetăţenilor români care intenţionează să îşi găsească un loc de muncă în străinătate, prin prezentarea unor informaţii minime pe care aceştia trebuie să le cunoască înainte să se deplaseze într-un stat UE sau stat terţ pentru încheierea unui contract de muncă.

Pentru mai multe informaţii click AICI.
   Campania de informare „Viză pentru SUA”

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada SUA la Bucureşti au continuat în anul 2012 campania „Viză pentru SUA” având în vedere impactul semnificativ avut de etapele din 2010 şi 2011. Informaţiile se referă la etapele ce trebuie parcurse în demersul de solicitare a unei vize: completarea formularului de viză, pregătirea interviului prin demonstrarea legăturilor puternice cu ţara de origine, documentele necesare la interviu etc.

Pentru mai multe informaţii click AICI.