Participarea României la EXPO 2010 Shanghai,…

Bursa de Idei

La data de 11 septembrie a.c. a fost aprobata, în cadrul şedinţei comisiei de organizare a participării României la EXPO 2010 Shanghai, China, documentaţia aferentă „Bursei de Idei”, concurs şi dezbatere publică (derulată de MIMMCTPL) în vederea elaborării conceptului naţional de participare la EXPO 2010 Shanghai, China, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (10) din H.G. nr. 595/2008.

Participanţii şi-au elaborat propunerile în conformitate cu specificaţiile din:

Concursul s-a desfăşurat în perioada 15 septembrie – 17 noiembrie 2008, iar la data de 19 decembrie 2008 a fost finalizată procedura de jurizare, selectându-se conceptul arhitectural. 

Alături de reprezentanţii ministerelor ce fac parte din Comisia de organizare a participării României la EXPO 2010 Shanghai, China, au participat la procedura de jurizare, în calitate de specialişti în cadrul colectivului tehnic de lucru:

  • domnul Camil Roguschi - profesor arhitect cu o experienţă vastă, a prezidat numeroase echipe de arhitecţi şi constructori pe proiecte naţionale de mare anvergură.
  • domnul Mădălin Iliescu - proiectant structuri, lector universitar la catedra de geometrie descriptivă, desen tehnic şi infografică, din cadrul Facultăţii de Construcţii Bucureşti.
  • domnul Ştefan Caragiu - lector universitar, doctorand al catedrei de scenografie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).