Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, cu ambasadorul agreat al Republicii Ecuador în România, Jaime Augusto Barberis

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.03.2013

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, l-a primit astăzi, 12 martie 2013, pe ambasadorul agreat al Republicii Ecuador în România, Jaime Augusto Barberis, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Demnitarul român l-a felicitat şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin în desfăşurarea activităţii sale în România.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale şi au identificat arii de interes în domeniul economic, în contextul revenirii Americii Latine între priorităţile reale ale politicii externe a României.

Ambasadorul Republicii Ecuador a transmis mulţumirile sale şi a subliniat interesul autorităţilor ecuadoriene pentru amplificarea bunelor relaţii de prietenie dintre cele două state. De asemenea, ambasadorul Jaime Augusto Barberis, a subliniat interesul ca pe durata mandatul său să se intensifice contactele bilaterale, dialogul politic şi schimburile economice.

 

Informaţii suplimentare

Ambasadorul Jaime Augusto Barberis este diplomat de carieră. A deţinut funcţii de conducere în MAE ecuadorian (director general şi subsecretar de stat). A activat la ambasadele Ecuadorului din Austria, Elveţia, SUA şi Germania. A fost ministru supleant la Reprezentanţa Permanentă a Ecuadorului pe lângă Organizația Statelor Americane (OSA).

Din 2010 este ambasadorul Republicii Ecuador în Ungaria.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice