Participarea României la EXPO 2010 Shanghai,…

EXPO 2010 Shanghai, China

www.expo2010china.cn

La data de 13 decembrie 2002, cu ocazia celei de-a 132-a Sesiuni a Adunării Generale a Biroului Internaţional pentru Expoziţii (BIE), oraşul Shanghai a fost ales gazdă a Expoziţiei Mondiale din 2010, China devenind prima ţară în curs de dezvoltare care găzduieşte o expoziţie mondială.

Tema propusă este "Better City, Better Life", dezvoltată în subtemele: "Blending of multiple cultures in the city", "Prosperity of urban economy", "Innovation of science and technology in the city", "Promotion of harmonious urban communities" şi "Interaction between the city and the country side". Astfel, temele de expunere se concentrează pe prezentarea progreselor înregistrate în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ecologiei şi culturii, având ca motiv central umanitatea şi realizările acesteia, dezvoltate şi integrate pornind de la conceptul propus de BIE "Understanding, Communication, Friendly Gathering and Cooperation".

Expoziţia se desfăşoară pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010. Site-ul expoziţiei este amplasat pe malurile râului Huangpu, între podurile Lupu si Nanpu, de-a lungul a 8,3 km şi acoperind o suprafaţă de 5,28 km2

Pentru această expoziţie mondială China a alocat un buget estimat de 29 miliarde CNY(RMB), cca. 3,5 miliarde USD. La EXPO 2010 vor participa peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi sunt aşteptaţi aproximativ 70 milioane de vizitatori. Până la 15 iulie 2010 s-a înregistrat o participare de peste 28 de milioane de vizitatori.