Centrul de presă

Participarea României la Conferinţa Internaţională la nivel înalt a donatorilor pentru dezvoltarea Mali

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
15.05.2013

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, a condus delegaţia României la Conferinţa internaţională la nivel înalt a donatorilor pentru dezvoltarea Mali, care s-a desfăşurat astăzi, 15 mai 2013, la Bruxelles.

Obiectivul principal al conferinţei internaţionale l-a constituit confirmarea sprijinului politic al comunităţii internaţionale pentru reconstrucţia Mali, mobilizarea actorilor internaţionali pentru identificarea resurselor financiare necesare şi coordonarea ajutorului internaţional pentru dezvoltarea ţării.

Secretarul de stat Ovidiu Dranga a exprimat preocuparea României pentru situaţia politică şi de securitate din Mali şi din regiune, precum şi disponibilitatea ţării noastre de implicare, alături de celelalte state membre ale UE şi comunitatea internaţională în ansamblu, pentru soluţionarea paşnică şi durabilă a crizei, care să permită stoparea violenţelor, eradicarea terorismului şi activităţilor de crimă organizată şi lansarea unei tranziţii paşnice către democraţie şi bună guvernare.

Oficialul român a anunţat intenţia României de a contribui financiar la eforturile internaţionale pentru redresarea durabilă a Mali în perioada imediat următoare.

   

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice