Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul omanez, Yusuf bin Alawi bin Abdullah

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
30.06.2013

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 30 iunie 2013, la Manama, o întrevedere cu ministrul responsabil pentru afaceri externe al Sultanatului Oman, Yusuf bin Alawi bin Abdullah, cu ocazia participării la reuniunea Consiliului ministerial Uniunea Europeană – Consiliul de Cooperare al Golfului.

Demnitarul român a exprimat interesul pentru revitalizarea dialogului politic bilateral şi a adresat ministrului omanez invitaţia de a efectua o vizită oficială în România, manifestând şi disponibilitate în a efectua o vizită în Oman cu ocazia unui turneu în regiune.

Ministrul Titus Corlăţean a prezentat oportunităţile oferite de mediul economic, investiţional şi financiar din România şi a încurajat oamenii de afaceri omanezi să investească pe piaţa românească. În mod special a manifestat interes pentru atragerea Fondului  suveran de investiţii al Oman în România, precum şi pentru identificarea altor domenii de cooperare de interes comun, cum ar fi: agricultura, turismul, construcţiile şi reparaţiile navale.

Cei doi demnitari au avut un scurt schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale şi au exprimat interesul reciproc pentru o bună colaborare la nivelul organismelor internaţionale.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice