Centrul de presă

Vizita oficială a ministrului bulgar al afacerilor externe, Kristian Vigenin, la Bucureşti

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.08.2013

La invitaţia ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, omologul său bulgar, Kristian Vigenin, va efectua o vizită oficială la Bucureşti, în perioada 22-23 august 2013. Vizita se înscrie în cadrul dialogului politic bilateral periodic dintre cele două ţări.

În cadrul discuţiilor, cei doi miniştri vor realiza un schimb de opinii privind modalitățile de dezvoltare a cooperării bilaterale în plan politic. O atenție deosebită va fi acordată extinderii și aprofundării cooperării în domeniile economic, al energiei, al transporturilor, al turismului, culturii şi educaţiei.

Totodată, vor fi abordate subiectele aflate în atenţie pe agenda europeană, cu accent pe temele prioritare de interes comun, precum aderarea la spaţiul Schengen, cooperarea în cadrul programelor cu finanţare europeană, Strategia UE pentru Regiunea Dunării, Parteneriatul Estic, Extinderea UE.

Pe agenda de discuţii figurează, de asemenea, cooperarea în plan regional,  precum şi evoluţiile din Nordul Africii şi  Orientul Mijlociu. 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice