Informaţii de călătorie

Atenţionare de călătorie – Manifestaţii Ucraina

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
19.02.2014

Având în vedere recentele evenimente din Ucraina, cu precădere din capitala Kiev, unde s-a înregistrat o escaladare fără precedent a violenţelor, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ucrainei de a evita prezența în zonele în care se desfășoară manifestații. În contextul recentelor evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu victime, MAE recomandă insistent cetăţenilor români să nu participe la aceste acţiuni.

Atenționarea este valabilă îndeosebi pentru zonele centrale ale orașului Kiev (Piața Independenței, bulevardul Hresciatik, stadionul DINAMO), dar și pentru alte localități în care se desfășoară sau se pot declanșa manifestații asemănătoare.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români să evite orice deplasare spre Kiev, având în vedere că începând cu data de 19 februarie 2014, ora 00.00, accesul în oraş este restricţionat pentru toate mijloacele de transport, iar transportul urban subteran (metroul) este suspendat de la data de 18 februarie 2014, ora 16.00.
 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice