Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu reprezentanţii conducerii Camerei de Comerţ bilaterale româno-ungare de la Budapesta

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
24.02.2014

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 24 februarie 2014, o întrevedere cu János Takács, preşedintele ales al Camerei de Comerţ bilaterale româno-ungare de la Budapesta şi cu Laszlo Erdelyi, membru al consiliului de administraţie.

Ministrul Titus Corlăţean i-a felicitat pe reprezentanţii Consiliului de Administrație pentru iniţiativă şi şi-a exprimat speranţa că noua Cameră româno-ungară înfiinţată la Budapesta va contribui la echilibrarea şi dezvoltarea sustenabilă a comerţului bilateral. 
 

Informaţii suplimentare:

Camera de Comerţ româno-ungară de la Budapesta a fost înfiinţată la 22 ianuarie 2014 de către 13 companii fondatoare, preconizându-se ca, în perioada următoare, numărul membrilor să crească la 70 de companii. 

Ungaria este unul dintre principalii parteneri economici ai României. Volumul total al schimburilor comerciale bilaterale a atins, în 2012, cifra de 7,33 miliarde euro, în timp ce pentru primele 10 luni ale anului 2013, cifra a fost de 5,83 miliarde euro. Ungaria este a treia sursă pentru importurile româneşti şi reprezintă, totodată, a cincea piaţă de desfacere pentru exporturile româneşti. În acelaşi timp, Ungaria este ţara cu care România înregistrează deficitul comercial cel mai ridicat, şi anume, 2,5 miliarde de euro în 2012.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice