Informaţii de călătorie

Atenţionare de călătorie – Ucraina

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
03.03.2014

Pe fondul recentelor evenimente înregistrate în Republica Autonomă Crimeea şi în unele regiuni din estul şi sudul Ucrainei (Harkov, Doneţk, Nikolaiev şi Odessa), Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, cu precădere în zonele sus-menţionate, dacă acestea nu sunt necesare.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care se desfăşoară manifestaţii de protest precum si participarea la orice fel de acţiuni similare(riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reţinuţi de forţele de ordine).

Atenționarea rămâne valabilă pentru zonele centrale ale orașului Kiev (Piața Independenței, bulevardul Hresciatik, stadionul DINAMO), dar și pentru alte localități şi zone în care se desfăşoară manifestații sau adunări spontane implicând grupuri mari de persoane.

Cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev la numărul de urgenţă +380 936252717, Consulatului General al României la Cernăuţi la numărul de urgenţă +380 932709260 şi Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgenţă +380 955412788.

Recomandăm cetăţenilor români să consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe, secţiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, pentru informaţii cu privire la situaţia din Ucraina.

De asemenea, informaţii actualizate pot fi obţinute prin accesarea link-ul http://www.mae.ro/travel-alerts/24945.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice