Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ministrul afacerilor externe al Principatului Andorra, Gilbert Saboya Sunyé

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
23.09.2014

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, a avut marți, 23 septembrie 2014, la New York, în marja participării la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Principatului Andorra, Gilbert Saboya Sunyé.

Discuţiile dintre miniştrii Corlăţean şi Saboya Sunyé s-au axat pe relaţia bilaterală dintre cele două state, precum şi pe examinarea relaţiilor dintre UE şi Principatul Andorra.

Cu această ocazie, demnitarii român şi andorrez au exprimat dorinţa de dezvoltare şi diversificare a relaţiei bilaterale, pornind de la potenţialul de colaborare existent, în domenii precum cooperarea economică, turism, schimburi culturale, formarea personalului diplomatic.

De asemenea, miniştrii de externe român şi andorrez au discutat asupra dorinţei autorităţilor de la Andorra la Vella de apropiere a Principatului de Uniunea Europeană, în contextul deschiderii negocierilor pentru încheierea unui Acord de Asociere. Ministrul Corlăţean l-a asigurat pe interlocutorul andorrez de întreaga disponibilitate de cooperare a României în vederea aprofundării relaţiei dintre UE şi Principatul Andorra. În context, a fost exprimată aprecierea pentru măsurile întreprinse de autorităţile andorreze privind sporirea transparenţei fiscale.

* * *

În marja participării sale la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, a mai avut scurte întrevederi cu omologii din Cuba şi Senegal.

Astfel, cu ministrul cubanez de externe, Bruno Eduardo Rodriguez Parilla, s-a discutat despre stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, fiind exprimată dorinţa ca dialogul să continue pentru a aduce o contribuţie atât la stabilirea unor raporturi dinamice şi pozitive între cele două state, cât şi între Cuba şi Uniunea Europeană.

În cadrul întâlnirii cu ministrul de externe al Republicii Senegal, Mankeur Ndiaye, a fost exprimată dorinţa comună de punere în practică a proiectelor convenite cu ocazia vizitei efectuate în acest an la Bucureşti de către oficialul senegalez. De asemenea, acesta a informat cu privire la stadiul pregătirilor în vederea găzduirii de către Dakar a Reuniunii la nivel înalt a Francofoniei, în noiembrie 2014. 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice