Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul din Republica San Marino, Pasquale Valentini

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.09.2014

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, a avut vineri, 26 septembrie 2014, la New York, în marja participării la dezbaterile de politică generală ale celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întrevedere cu omologul său din Republica San Marino, Pasquale Valentini.

Cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, cu accent pe nevoia de intensificare a dialogului politic, precum şi identificarea de noi domenii de colaborare de interes comun, inclusiv în plan cultural, turistic, educaţional.

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat interesul României pentru dinamizarea şi diversificarea relaţiilor de cooperare în domeniul economic şi identificarea de noi modalităţi de stimulare a investiţiilor reciproce.

În plan european, ministrul sanmarinez a solicitat sprijinul României, în calitate de stat membru UE, pentru susţinerea aprofundării relaţiei cu Uniunea prin negocierea unui acord de asociere cu Republica San Marino. În replică, oficialul român a apreciat demersurile întreprinse de autorităţile sanmarineze pentru apropierea de Uniunea Europeană şi a evocat sprijinul părţii române pentru aprofundarea procesului de integrare.

În acest context, demnitarul român a adresat invitaţia de a efectua o vizită oficială la nivel înalt România, în primul trimestru al anului viitor.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice