Centrul de presă

Participarea ministrului Bogdan Aurescu la conferinţa privind „Implementarea Convenţiei europene a drepturilor omului, responsabilitatea noastră comună”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.03.2015

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa joi, 26 martie 2015, la Conferinţa la nivel înalt cu tema „Implementarea Convenţiei europene a drepturilor omului, responsabilitatea noastră comună”, organizată de Preşedinţia belgiană a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei, la Bruxelles.

Acest eveniment se înscrie în linia conferinţelor dedicate reformei mecanismului convenţional european de protecţie a drepturilor omului.

Cu prilejul participării la Conferinţă, ministrul Bogdan Aurescu va prezenta, în cadrul discursului naţional, bunele practici dezvoltate de România în aplicarea Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi în executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului.

În marja Conferinței de la Bruxelles ministrul  Bogdan Aurescu va avea întrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, și cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur.