Centrul de presă

Informaţii actualizate în data de 27 aprilie 2015, ora 11:30 în legătură cu situaţia cetăţenilor români în urma cutremurului din Nepal

Tip: 
Precizări de presă
Data: 
27.04.2015

În continuarea informaţiilor referitoare la situaţia cetăţenilor români în urma cutremurului din Nepal, Ministerul Afacerilor Externe informează că în dimineaţa zilei de 27 aprilie 2015, au mai fost identificaţi şi contactaţi direct sau prin intermediul familiilor, încă 2 cetăţeni români care de asemenea se află în afara oricărui pericol. Astfel, bilanţul actual privind numărul cetăţenilor români localizaţi în Nepal și contactaţi direct sau prin intermediul familiilor este de 30 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenţei, respectiv a situaţiei altor cetăţeni români care s-ar afla în Nepal, în zonele afectate.

Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime.

Reamintim că cetăţenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur au la dispoziţie pentru informaţii numărul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice