Centrul de presă

Consultări ale ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul italian, Paolo Gentiloni

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
08.07.2015

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea joi, 9 iulie 2015, consultări cu ministrul afacerilor externe și al cooperării internaționale al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Bucureşti, la invitaţia părții române.

Vizita are loc în contextul unui dialog politic substanţial şi constant între cele două state, confirmat de numeroase contacte la nivel înalt, şi reprezintă o expresie a interesului comun pentru dinamizarea în continuare a cooperării bilaterale, inclusiv din perspectiva creşterii volumului schimburilor comerciale, a consolidării prezenţei companiilor italiene în România şi a identificării de noi oportunităţi de cooperare în domenii de interes reciproc, îndeosebi în plan sectorial.

Un subiect important pe agenda bilaterală îl constituie comunitatea românească din Italia, din perspectiva contribuţiei importante pe care aceasta o are la dezvoltarea economică şi socială a Italiei şi ca element de coeziune pentru relaţiile celor două state.

În cadrul convorbirilor, cei doi miniştri vor aborda, de asemenea, o serie de teme prioritare ale agendei europene, cu accent pe provocările actuale la adresa Uniunii Europene, evoluţiile în materie de migrație, Vecinătatea Estică şi Balcanii de Vest. De asemenea, discuţiile vor viza şi subiecte de actualitate ale agendei internaţionale, precum cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, situaţia din Libia şi combaterea terorismului.

Cu ocazia vizitei, ministrul Bogdan Aurescu şi omologul italian Paolo Gentiloni vor semna „Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Italiene privind regimul juridic al mormintelor de război” și vor susține declarații de presă la finalul convorbirilor oficiale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice