Centrul de presă

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, la Gala Corpului Diplomatic, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.01.2016

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat astăzi, 28 ianuarie 2016, la Gala Corpului Diplomatic, eveniment anual organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, dedicat corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

Cu acest prilej, secretarul de stat Daniel Ioniţă a susţinut un discurs în care a subliniat sprijinul constant al Ministerului Afacerilor Externe pentru Camera de Comerţ şi Industrie în promovarea intereselor economice ale României peste hotare. În acest sens a amintit semnarea, la 31 martie 2015, a unui nou protocol de colaborare între MAE şi CCIR, destinat creşterii performanţei economice externe, în actualul context european şi global. Obiectivul celor două instituții este să susţină dezvoltarea spiritului antreprenorial şi promovarea pe plan extern a produselor, serviciilor şi valorilor mediului de afaceri românesc, precum şi a oportunităţilor oferite de economia românească pentru investiţii străine.

S-a referit la legătura intrinsecă existentă între interesele politico-diplomatice şi cele economice ale unei ţări, obiective promovate constant de către diplomaţi. A încurajat reprezentaţii misiunilor diplomatice să păstreze un dialog consecvent cu instituţiile şi ministerele de linie, precum şi cu CCIR.

În acest context, a reliefat perspectivele economice pozitive ale României şi evoluţia ascendentă a principalilor indicatori economici în anul 2016, subliniind  totodată stabilitatea economică a ţării noastre, cu atât mai importantă cu cât economia europeană în ansamblul său se confruntă cu o serie de dificultăţi.