Centrul de presă

Participarea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, la conferința internațională GLOBSEC 2016

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.04.2016

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa, la 15 aprilie 2016, la Forumul Global de Securitate GLOBSEC 2016 de la Bratislava, organizat de Ministerul slovac al Afacerilor Externe.

Şeful diplomaţiei române va susţine o intervenţie în cadrul panelului ,,The Future of NATO: Will Warsaw Deliver?’’. Cu acest prilej, va prezenta priorităţile României în perspectiva Summit-ul NATO de la Varşovia (8-9 iulie 2016), acordând o atenţie specială procesului de adaptare a Alianţei spre a fi în măsură să răspundă în mod adecvat provocărilor mediului de securitate actual. Ministrul Lazăr Comănescu va prezenta evaluările României privind evoluţiile de securitate din vecinătatea estică a NATO, evocând necesitatea consolidării implicării Alianţei în regiunea Mării Negre.

În marja conferinţei şeful diplomaţiei române va avea o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali participanţi la forum.


Informaţii suplimentare:

Eveniment cu o tradiţie de peste 10 ani în Europa Centrală, GLOBSEC (Bratislava Global Security Forum) a devenit o importantă platformă central-europeană de politică externă şi securitate, oferind ocazia unor întâlniri între factori politici de nivel înalt şi experţi de renume din Europa şi America de Nord.