Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Daniela Gîtman a ambasadorului agreat al Republicii Argentina în România, Felipe Alvarez de Toledo, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.10.2016

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, l-a primit astăzi, 19 octombrie 2016, pe ambasadorul agreat al Republicii Argentina în România, Felipe Álvarez de Toledo, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au evidențiat interesul comun pentru o abordare pragmatică a relațiilor dintre cele două țări. Secretarul de stat a evidențiat că un obiectiv esențial îl constituie intensificarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, precum și extinderea colaborării bilaterale spre noi domenii, cum ar fi energia regenerabilă, energia nucleară, tehnologia informației.

Totodată, a fost menționat interesul pentru încurajarea contactelor și dezvoltarea de noi proiecte în plan academic, științific, tehnologic și cultural, inclusiv prin invitația adresată cercetătorilor argentinieni de a participa la activitatea centrului de cercetare Extreme Light InfrastructureNuclear Physics (ELI-NP), de la Măgurele. A fost evocată, de asemenea, consolidarea colaborării în cadrul multilateral, în special cu privire la cadrul juridic și instituțional privind combaterea discriminării și intoleranței.

Părțile au convenit intensificarea contactelor politico-diplomatice, continuarea consultărilor dintre cele două ministere de externe și transmiterea unui semnal pentru relansarea dialogului politic parlamentar, la nivelul Grupurilor de prietenie existente în cadrul Adunărilor legislative ale celor două state.

Secretarul de stat a urat succes diplomatului argentinian în îndeplinirea mandatului său în România și l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale pentru dezvoltarea pe mai departe a relațiilor dintre cele două state.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice