Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul Republicii Franceze în România, François Saint-Paul

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.01.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 12 ianuarie 2017, pe ambasadorul Republicii Franceze în România, François Saint-Paul.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor româno-franceze, precum și calendarul contactelor bilaterale din perioada următoare, fiind subliniat angajamentul comun față de aprofundarea relației bilaterale privilegiate și continuarea implementării Foii de Parcurs actualizate a Parteneriatului Strategic, în toate dimensiunile sale.

Au fost, de asemenea, abordate principalele provocări cu care se confruntă, în prezent, Uniunea Europeană și perspectivele consolidării proiectului european. În context, ministrul afacerilor externe a reafirmat importanța unei coordonări structurate și de substanță româno-franceze în plan european.

În cadrul dialogului a fost evocată excelenta colaborare a părților în pregătirea Sezonului Cultural România-Franța, un complex program cultural bilateral care se va desfășura între 1 decembrie 2018 și 30 iunie 2019.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice