Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Polonia la București, Marcin Wilczek

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
30.01.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 30 ianuarie 2017, pe  ambasadorul Republicii Polonia la București, Marcin Wilczek, în vizită de curtoazie.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a aprecia calitatea relațiilor dintre România și Polonia, dialogul politic intens şi proiectele derulate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, precum şi de a reconfirma dorinţa reciprocă de a continua aprofundarea acestora, pe toate palierele.

În ceea ce priveşte relaţiile economice, a fost subliniat interesul ambelor părţi pentru amplificarea cooperării în domeniu, atât în sfera comercială cât şi în cea a investiţiilor, precum şi pentru concentrarea asupra sectoarelor unde există un potenţial încă insuficient explorat. 

A fost subliniată, totodată, importanța continuării aprofundării cooperării dintre cele două state în cadrul UE şi NATO, pe baza intereselor comune şi a similitudinii de opinii în multiple domenii. A fost salutată, în context, consistența dialogului în materie de securitate, fiind menţionat interesul continuării inițiativelor promovate împreună de România și Polonia, respectiv formatul București (B9) și trilaterala România - Polonia - Turcia.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice