Prima Pagina

Cronologie 2014

1 octombrie 2014

Adoptarea, în Consiliul Afaceri Generale de la Luxemburg, a Concluziilor Consiliului privind guvernanţa strategiilor macroregionale

26 - 27 iunie 2014

A treia ediţie a Forumului Anual SUERD, Viena

În perioada 26-27 iunie 2014, la Viena, Comisia Europeană, Guvernul Austriei şi Primăria oraşului Viena au organizat cea de-a treia ediţie a Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Forumul s-a desfăşurat sub titlul „We grow together – together we grow – Empowered for a prosperous and inclusive Danube Region” şi a avut ca tematică generală revizuirea sistemului de guvernanţă a Strategiei Dunării şi creşterea competitivităţii în regiune, incluziunea socială fiind privită ca o precondiţie pentru asigurarea prosperităţii.

Formatul manifestării a menţinut tradiţia instituită de România prin Forumul SUERD de la Bucureşti din 2013 privind organizarea reuniunii informale a miniştrilor de externe dunăreni în marja Forumului Anual. În acest context, în 2014, reuniunea miniştrilor de externe a fost organizată după sesiunea oficială de deschidere, respectiv la 26 iunie, la sediul Ministerului federal austriac pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe.  Cu acest prilej, a fost adoptată o declaraţie a miniştrilor afacerilor externe. 

 

20 mai 2014

Publicarea Raportului Comisiei Europene pe tema guvernanţei strategiilor macroregionale