Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, cu ambasadorul Argentinei, Felipe Álvarez de Toledo

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.04.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, a avut marți, 18 aprilie 2017, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Argentina, E.S. Felipe Álvarez de Toledo.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor româno-argentiniene, precum și calendarul contactelor bilaterale din perioada imediat următoare.

Întrevederea a prilejuit afirmarea interesului celor două părți pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic bilateral, prin continuarea contactelor dintre cele două ministere de externe, menite să impulsioneze dezvoltarea și diversificarea relațiilor în domenii de interes comun, precum și să identifice noi domenii de interacțiune sectorială. În context, secretarul de stat a evidențiat interesul părții române pentru cooperarea în domeniile agriculturii, energiei, industriei auto și a tehnologiei informației. Totodată, a evidenţiat importanţa consolidării cadrului juridic bilateral, pentru facilitarea cristalizării celor mai potrivite instrumente de impulsionare a colaborării româno-argentiniene, în special în sfera economică şi comercială. A încurajat, de asemenea, contactele la nivel parlamentar, și a evidențiat valoarea adăugată a diplomației pe acest segment, desfășurată prin grupurile parlamentare de prietenie.

Ambasadorul argentinian a exprimat interesul şi întreaga disponibilitate a autorităților statului acreditant pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale în toate domeniile, mai ales în ceea ce priveşte o mai bună valorificare a potențialului economic și investițional de care dispun ambele țări.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice