Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu ambasadorul agreat al Republicii Federale Nigeria la București, Jane Ada Ndem, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
11.09.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic George Ciamba a primit-o astăzi, 11 septembrie 2017, pe ambasadorul agreat al Republicii Federale Nigeria în România, Jane Ada Ndem, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii, a fost reliefată dorința comună de aprofundare a dialogului politic și diplomatic și a cooperării în diverse domenii, pe linia deschisă de recenta vizită la București a ministrului de stat din Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Nigeria, Khadija Bukar Abba Ibrahim. A fost abordată cooperarea economică și în plan sectorial, fiind subliniată nevoia de a se asigura ridicarea nivelului schimburilor economice bilaterale la potențialul celor două economii. De asemenea, a fost evocată colaborarea bilaterală de tradiție în domeniul învățământului, cu perspectiva ca aceasta să se extindă în viitor, în beneficiul tinerei generații din ambele state.

A fost, de asemenea, subliniată importanța summit-ului UE – Africa de la Abidjan (29-30 noiembrie 2017), cu relevarea necesității de a se da răspunsul adecvat temei principale a acestei reuniuni la vârf, anume „Investind în tineret”.

Nu în ultimul rând, a fost abordată problema cooperării în plan multilateral, îndeosebi în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU), inclusiv din perspectiva susținerii reciproce a candidaturilor în diversele organe si agenții din sistemul ONU.

În încheiere, oficialul român a adresat felicitări ambasadorului agreat al Republicii Federale Nigeria la Bucureşti şi i-a urat succes în misiunea sa, exprimând întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în promovarea agendei bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice