Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ministrul ucrainean al afacerilor externe, Pavlo Klimkin

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.09.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu,  a avut la 19 septembrie 2017, o întrevedere cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin, în marja lucrărilor Adunării Generale a ONU. 
Cei doi miniştri au trecut în revistă situația din estul Ucrainei, inclusiv din perspectiva trimiterii unei eventuale misiuni internaționale de menținere a păcii şi s-a agreat ca orice astfel de demers să respecte integritatea teritorială a statului ucrainean.

Ministrul român şi-a exprimat îngrijorarea pentru situația şcolilor cu predare în limba română din Ucraina în urma adoptării noii legi privind educația. Șeful diplomației române a subliniat necesitatea adoptării unor măsuri menite să asigure respectarea normelor şi standardelor internaționale în materie şi a reținut, în context, angajamentul oficialului ucrainean că implementarea noii legislații se va face cu consultarea comunității româneşti din Ucraina şi a autorităților române, astfel încât nivelul şi calitatea învãțământului în limba română să nu fie afectate de noile norme.