Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Dan Neculăescu a vice-ministrului Energiei al Republicii Kazahstan, Magzum Mirzagaliev

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.10.2017

Secretarul de stat Dan Neculăescu l-a primit astăzi, 4 octombrie, pe vice-ministrul Energiei al Republicii Kazahstan, Magzum Mirzagaliev, prezent la București în calitate de co-președinte al Comisiei Mixte interguvernamentale româno-kazahstaneze de colaborare comercial-economică și tehnico-științifică, care are loc în perioada 4-5 octombrie 2017.

Cu acest prilej, oficialul român a evidențiat nivelul foarte bun al dialogului politic bilateral, reflectat de ritmul susținut al contactelor, și a evocat, în context, vizita ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, la Astana, în perioada 27-28 iulie 2017. Totodată, a exprimat interesul părții române pentru aprofundarea dialogului și cooperării pe linia celor două ministere de externe, inclusiv din perspectiva dezvoltării diplomației economice, precum și susținerea pentru noi proiecte concrete de cooperare între România și Kazahstan.

Secretarul de stat român a adresat felicitări pentru derularea cu succes a Expoziției Internaționale EXPO ASTANA 2017 Future Energy, la care România, prin proiectul de cercetare privind infrastructura luminii extreme ELI-NP, a avut o prezență consistentă. De asemenea, a salutat dezvoltarea relației UE - Kazahstan, reliefând sprijinul constant acordat de România în acest sens.

La rândul său, oficialul kazah a apreciat nivelul dialogului politic bilateral, a mulțumit pentru prezența remarcabilă a României la EXPO ASTANA 2017 și a exprimat întreaga deschidere pentru dezvoltarea componentei economice a relației bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice