Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a ambasadorului Ordinului Suveran de Malta în România, Jakob Kripp

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.10.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit astăzi, 20 octombrie 2017, pe ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, Jakob Kripp. 

Discuțiile au prilejuit trecerea în revistă a stadiului și perspectivelor relației bilaterale, fiind reamintită celebrarea, în 2016, a 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice dintre România și Ordinul Suveran de Malta.

Demnitarul român a exprimat aprecierea pentru programele derulate prin Serviciul de Ajutor Maltez în România, fiind evidențiate o serie de proiecte derulate în domeniul social pentru a veni în sprijinul copiilor în situații vulnerabile, a persoanelor vârstnice sau programele în sprijinul comunității roma.

Secretarul de stat român a reiterat interesul României pentru consolidarea cooperării cu Ordinul Suveran de Malta în domeniul social-umanitar și educațional. În acest context, cei doi oficiali au explorat posibilitatea identificării unor noi domenii de cooperare, precum și a extinderii derulării proiectelor în mai multe regiuni ale țării, în funcție de ariile prioritare identificate în comun.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice