Centrul de presă

Consultări politice România – Republica Ghana

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.10.2017

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Cosmin Dinescu, a avut astăzi, 20 octombrie 2017, o întrevedere cu omologul din Republica Ghana, Albert F. Yankey, Chief Director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Republica Ghana, în cadrul vizitei pe care oficialul român o desfășoară la Accra.

Evenimentul a reprezentat un bun prilej pentru analizarea stadiului relațiilor bilaterale, fiind subliniată importanța dinamizării cooperării, inclusiv în plan economic, pentru a dezvolta potențialul schimburilor comerciale între mediile de afaceri dintre cele două state. Secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, a evocat dorința țării noastre de a aprofunda relațiile cu partenerii din Africa,  un loc important între aceştia ocupându-l Republica Ghana, prezentând domeniile în care România poate oferi expertiză: educație, agricultură sau sistemul medical de urgență.

A fost abordată, de asemenea, cooperarea dintre cele două state la nivel multilateral, în cadrul forurilor internaționale, fiind evocată dorința de aprofundare a colaborării și în cadrul acestui segment.

La finalul întrevederii, demnitarul român s-a referit la dimensiunea regională, subliniind importanța Republicii Ghana pentru stabilitatea Africii de Vest, și evocând, în același timp, importanța summit-ului Uniunea Africană – Uniunea Europeană, care va avea loc la Abidjan, Côte d’Ivoire, în perioada 29-30 noiembrie 2017.

Cu ocazia vizitei, secretarul general Cosmin Dinescu avut o întâlnire cu Mark Badu-Aboaye, CEO al Camerei de Comerț și Industrie al Republicii Ghana, ocazie cu care au fost analizate posibilitățile de cooperare economică și au fost prezentate oportunitățile de afaceri din Ghana.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice