Centrul de presă

Vizita oficială a ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, în Palestina

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.10.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a efectuat, la 25 octombrie 2017, o vizită oficială în Palestina. Cu această ocazie, înaltul demnitar român a fost primit de premierul Rami Hamdallah și a avut convorbiri cu omologul palestinian, Riad al-Malki.

Întrevederile au constituit un bun prilej pentru evaluarea stadiului relațiilor bilaterale și identificarea unor noi modalități de aprofundare a acestora. În cadrul convorbirilor a fost exprimată disponibilitatea pentru organizarea unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental româno-palestinian.

În cadrul întâlnirilor cu Prim-ministrul  Rami Hamdallah și cu ministrul de externe palestinian a fost, totodată, subliniată intenția de diversificare a cooperării economice bilaterale, atât în cadrul Comitetului Interguvernamental româno-palestinian, cât și prin intermediul altor formate de cooperare (B2B, forum de afaceri).

Ministrul Teodor Melescanu a evidențiat faptul că România a acordat și va continua să acorde asistență instituțiilor palestiniene prin transferul de expertiză în sectoare  precum : agricultura, medicina de urgență, dar și prin intermediul burselor oferite în domeniile: medicină, inginerie civilă.

Discuțiile cu înalții oficiali palestinieni s-au axat și pe analizarea evoluțiilor regionale, cu accent pe perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mjilociu. Din această perspectivă, demnitarul român a reiterat sprijinul constant al țării noastre pentru soluția celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate.

Pe durata vizitei oficiale la Ramallah a avut loc și o întrevedere a ministrului afacerilor externe român cu reprezentanți ai mediului asociativ al comunității româno-palestiniene. Cu ocazia acestei întrevederi, demnitarul român a apreciat rolul important pe care aceștia îl au în consolidarea relațiilor bilaterale, în special în sectoarele: economic, educațional și cultural.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice