Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Monica Gheorghiță a ambasadorului Republicii Côte d’Ivoire, Gilbert Largaton Ouattara, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
31.10.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit marți, 31 octombrie 2017, pe Gilbert Largaton Ouattara, ambasadorul Republicii Côte d’Ivoire (cu reşedinţa la Viena), cu ocazia încheierii misiunii sale în România.

Întâlnirea a prilejuit reconfirmarea interesului României şi al Republicii Côte d’Ivoire pentru identificarea unor modalităţi concrete de dinamizare a colaborării în diverse domenii, cu accent pe stimularea schimburilor comerciale şi a creşterii investiţiilor, precum și de reactivare a mecanismelor de consultări diplomatice, în contextul aniversarii a 50 de ani de relații bilaterale.

De asemenea, a fost subliniată importanța celui de-al V-lea Summit UE-Africa, reuniune găzduită la Abidjan, în perioada 29-30 noiembrie 2017. În context, părțile au evidenţiat importanța specială a cooperării în domeniul educaţiei, care contribuie la consolidarea relaţiilor inter-umane și o mai bună cunoaştere reciprocă. Secretarul de stat a arătat că România va continua să se implice în proiecte concrete care să contribuie la stabilitatea și prosperitatea țărilor din Africa, pornind de la faptul că expertiza românească este apreciată și valorificată atât pe plan civil, cât și militar, în contextul participării ţării noastre la misiunile Uniunii Europene de pe spațiul african.

Oficialul român a adresat mulţumiri ambasadorului ivorian pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor bilaterale și i-a urat succes în îndeplinirea viitoarelor activități.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice