Centrul de presă

Întrevederi bilaterale ale secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, în marja Consiliului Ministerial al OSCE (Viena, 7-8 decembrie 2017)

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.12.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, în marja Consiliului Ministerial al OSCE (Viena, 7-8 decembrie 2017), o serie de întrevederi bilaterale cu Tsogtbaatar Damdin, ministrul de externe al Mongoliei, cu Erlan Abdyldaev, ministrul afacerilor externe al Republicii Kîrgîze și cu Gayrat Fazilov, ministrul de externe adjunct din Republica Uzbekistan.

Cu această ocazie, secretarul de stat George Ciamba a prezentat prioritățile ce vor fi promovate de România în domeniul relațiilor externe, pe durata exercitării Președinției Consiliului UE, cu accent pe dimensiunea globală și rolul diplomației multilaterale și pe sprijinul pentru consolidarea dialogului cu țările din Asia Centrală. Demnitarul român a evidenţiat necesitatea unei abordări bazate pe sinergii, urmărind dezvoltarea durabilă, cooperarea și stabilitatea în regiune. Pe acest fond, a subliniat valoarea adăugată a expertizei semnificative deținute de țara noastră în ceea ce privește regiunea Mării Negre și Vecinătatea Estică.

În plan bilateral, întrevederile au confirmat necesitatea unui calendar de dialog consecvent și periodic, în măsură să faciliteze evoluția ansamblului relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul economic şi de afaceri.

De asemenea, oficialul român a avut întrevedere bilaterală cu Patricia Flor, comisar federal pentru dezarmare și controlul armamentelor în Ministerul german al Afacerilor Externe, în care au fost abordate aspecte de actualitate privind dezarmarea și controlul armamentelor convenționale.