Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a ambasadorului agreat al Republicii San Marino, Eros Gasperoni

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.01.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit miercuri, 17 ianuarie 2017, pe Eros Gasperoni, ambasadorul agreat al Republicii San Marino la Bucureşti, cu reședința la San Marino, pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a adresat urări de bun venit şi succes în activitatea pe care ambasadorul sanmarinez o va desfăşura în ţara noastră şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în îndeplinirea mandatului său.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, în contextul aniversării în 2018 a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica San Marino. 

Secretarul de stat român a accentuat importanţa dialogului politic, care să susţină diversificarea cooperării bilaterale în domeniile de interes comun, precum relațiile economice, educația, cercetarea științifică, cultura, turismul. O primă oportunitate în acest sens o reprezintă vizita pe care ministrul afacerilor externe, politice și justiție al Republicii San Marino, Nicola Renzi o va efectua în România, în perioada 18-19 ianuarie 2018.