Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul Statului Kuwait la București, Talal Mansour Alhajeri

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.02.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 7 februarie 2018, pe ambasadorul Statului Kuwait la București, Talal Mansour Alhajeri.

Șeful diplomației române a apreciat nivelul ridicat al relațiilor politice bilaterale, pe plan bilateral și în cadrul organismelor internaționale, și a subliniat voința politică a ambelor părți de a dinamiza cooperarea economică, sectorială și investițională. Cei doi interlocutori s-au referit la utilitatea identificării de noi mecanisme de consultare, precum și la posibilitatea reactivării unor platforme de dialog existente la nivel guvernamental și al celor două medii de afaceri, care să conducă la dezvoltarea de proiecte comune de cooperare în diverse domenii de interes.

În finalul întrevederii, ministrul Teodor Meleșcanu și ambasadorul Statului Kuwait la București au avut, de asemenea, și un schimb de opinii privind teme regionale de interes comun. În acest context, șeful diplomației român a felicitat autoritățile kuwaitiene pentru organizarea Conferinței internaționale pentru reconstrucția și dezvoltarea Republicii Irak (12-14 februarie 2018).

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice