Centrul de presă

Importanța menținerii Republicii Moldova pe agenda europeană, evidențiată în cadrul întrevederii ministrului Teodor Meleșcanu cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.02.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 20 februarie 2018, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, care efectuează în perioada 19-21 februarie 2018 o vizită la București.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe a reiterat sprijinul constant și ferm al României pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a îndemnat la continuarea reformelor structurale prevăzute de Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au trecut în revistă reperele de actualitate ale relațiilor dintre România și Republica Moldova și, în context, au discutat despre pregătirea contactelor la nivel înalt din etapa următoare, precum și despre stadiul și perspectivele proiectelor de interconectare energetică. De asemenea, au fost abordate și alte aspecte relevante ale relației bilaterale, cum ar fi sporirea prezenței investiționale a României în Republica Moldova și proiectele bilaterale sectoriale.  

Cei doi demnitari au reliefat importanța menținerii Republicii Moldova pe agenda europeană, ministrul român al afacerilor externe menționând pregătirile în curs ale diplomației române pentru reuniunea, care va avea loc la final de februarie, la Bruxelles, a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova, co-prezidat de România și Franța.

Viceprim-ministrul Iurie Leancă a adresat în mod deosebit mulțumiri pentru sprijinul constant și consistent acordat Republicii Moldova de către România.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice