Centrul de presă

Primirea la MAE a unei delegații georgiene conduse de șeful Administrației Prezidențiale

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
22.02.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, i-a primit astăzi, 22 februarie 2018, pe șeful Administrației Prezidențiale de la Tbilisi, Giorgi Abashishvili, și pe consilierul prezidențial de politică externă, Tengiz Pkhaladze, aflați în vizită în România pentru discuții bilaterale și pentru participarea la ceremonia de conferire a unei decorații post-mortem scriitorului și traducătorului român Victor Kernbach.

Șeful diplomației române a exprimat satisfacția pentru frecvența și substanța contactelor româno-georgiene. De asemenea, a reiterat sprijinul României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei, adresând, în context, încurajări autorităților de la Tbilisi pentru continuarea programului de reforme. A evidențiat susținerea de către România a integrității teritoriale, suveranității și inviolabilității frontierelor recunoscute internațional ale Georgiei.  

Delegația georgiană a avut o întrevedere astăzi și cu secretarul de stat Dan Neculăescu, prilej cu care au fost aprofundate temele de pe agenda bilaterală. Un accent aparte a fost pus pe stadiul și perspectivele cooperării bilaterale atât pe dimensiunea politico-strategică, cât și pe cea economică, un rol aparte revenind demersurilor comune de transpunere în practică a proiectului Coridorului de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică. Totodată, a avut loc un schimb de evaluări privind situația de securitate din bazinul extins al Mării Negre. De asemenea, părțile au convenit sporirea cooperării în domeniul cultural și dezvoltarea contactelor people-to-people. 

Partea georgiană a împărtășit evaluările privind parcursul ascendent al relațiilor bilaterale, exprimând convingerea că acestea vor continua să se dezvolte într-un ritm susținut. A mulțumit pentru sprijinul țării noastre în privința aspirațiilor europene și euro-atlantice, precum și în ceea ce privește integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei. 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice