Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, cu ambasadorul Republicii Ghana la București, Virginia Hesse, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.03.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, a primit astăzi, 14 martie 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii Ghana în România (cu reședința la Praga), Virginia Hesse, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

În cursul întrevederii au fost analizate perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, atât în plan politico-diplomatic, cât și al cooperării economice și la nivel sectorial. Au fost astfel abordate aspecte relevante pentru pregătirea apropiatei vizite în România a ministrului afacerilor externe ale Republicii Ghana, doamna Shirley Ayorkor Botchwey, eveniment preconizat a avea loc la finalul lunii martie 2018.

De asemenea, cele două părți au exprimat interesul comun pentru aprofundarea cooperării româno-ghaneze, în principal în domeniul economic și cel al investițiilor, prin stimularea interesului mediului de afaceri din cele două țări pentru piața economică corespondentă. Un loc aparte a fost rezervat și continuării colaborării româno-ghaneze în domeniul educaţiei, cu accent pe pregătirea tinerilor din Republica Ghana în instituţii de învăţământ din România, în domenii de interes pentru partea ghaneză.

Oficialul român a urat succes noului ambasador al Republicii Ghana şi l-a asigurat de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în vederea îndeplinirii obiectivelor misiunii sale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice