Centrul de presă

Consultări politice România – Republica Zimbabwe

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.03.2018

Cu prilejul vizitei sale la Harare, secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, a avut la data de 21 martie 2018, o întrevedere cu ambasadorul Mike Bimha, secretar permanent în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Republica Zimbabwe.

Vizita secretarului general reprezintă un eveniment important în relația bilaterală, fiind prima întrevedere la nivel înalt din ultimii ani. Cu acest prilej, cei doi oficiali au avut în vedere oportunitățile economice existente, fiind subliniate posibilitățile de investiții pe care companiile românești le au în Zimbabwe. De asemenea, a fost evocată expertiza românească din multiple domenii, precum agricultura, educația sau intervențiile în situații de urgență, cât și disponibilitatea existentă la București de a colabora cu partenerii de la Harare.

În final, cei doi oficiali au convenit asupra realizării unor consultări regulate între reprezentanții celor două state, atât în plan bilateral, cât și în cadrul forurilor multilaterale, mai ales în contextul în care România va deține președinția rotativă a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

Cu prilejul vizitei sale la Harare, secretarul general al MAE va avea o întâlnire și cu mediul de afaceri și reprezentanții unor instituții din mediul economic de la Harare, în vederea aprofundării cooperării, în mediul de business, dintre cele două țări.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice