Centrul de presă

Întrevederea ministrului Teodor Meleșcanu cu ministrul afacerilor externe și integrării regionale al Republicii Ghana, Shirley Ayorkor Botchwey

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
27.03.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit marți, 27 martie 2018, cu ministrul afacerilor externe şi integrării regionale al Republicii Ghana, Shirley Ayorkor Botchwey, aflată în vizită oficială în România.

În cadrul întrevederii, șeful diplomației române a subliniat dorința României de a relansa relațiile cu statele din Africa sub-sahariană, Ghana fiind un partener important al țării noastre în regiune. Cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor dintre România și Republica Ghana, fiind reliefată atât importanța aprofundării cooperării politico-diplomatice româno-ghaneze, cât și necesitatea revigorării conlucrării economice și în plan sectorial, în domenii de interes reciproc.

De asemenea, a fost evocată colaborarea bilaterală de tradiție în domeniul învățământului, formele de cooperare în acest domeniu urmând să fie orientate de interesele și prioritățile celor două părți. A fost analizată posibilitatea de extindere a cadrului juridic care reglementează relația bilaterală în acest domeniu, astfel încât să fie generate rezultate concrete în beneficiul tinerei generații din ambele state.

Pe agenda convorbirilor s-a aflat analiza unor teme regionale și internaționale de interes pentru ambele țări, cu accent pe importanța combaterii migrației ilegale și a luptei împotriva terorismului.

Cu această ocazie a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Extern al României și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Regionale al Republicii Ghana, element cu o relevanță aparte pentru revigorarea dialogului politico-diplomatic dintre cele două state, care oferă posibilitatea evaluării permanente a relațiilor bilaterale și găsirea celor mai bune căi de stimulare a cooperării.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice