Centrul de presă

Primirea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, de către Ahmed Ouyahia, prim-ministrul Republicii Algeriene Democratice și Populare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
02.04.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu,  a avut, la 1 aprilie 2018, o întrevedere cu Ahmed Ouyahia, prim-ministrul Republicii Algeriene Democratice și Populare, în cadrul vizitei oficiale pe care șeful diplomației române o efectuează în Algeria.

În cursul convorbirilor, ministrul Teodor Meleșcanu a exprimat satisfacția pentru tendința pozitivă înregistrată în ultima perioadă la nivelul relațiilor politico-diplomatice, economice și sectoriale. În acest context, a arătat că România și Algeria se află, în prezent, într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale, reflectată de deschiderea și voința politică fermă a conducerii celor două state de a stabili o foaie de parcurs pe toate palierele de interes.

Șeful diplomației române a reiterat interesul pentru extinderea cooperării bilaterale la nivelul potențialului real oferit de cele două state, subliniind interesul comun pentru diversificarea relațiilor economice. În acest sens, a evidențiat importanța consolidării dialogului la nivel guvernamental și al mediilor de afaceri, care să conducă la implementarea unor proiecte comune de cooperare. A arătat că România este interesată să identifice noi oportunități de cooperare cu Algeria în sectoare precum transport și stocarea hidrocarburilor, agricultură, industria auto, industria agroalimentară, comunicații și tehnologia informațiilor, industria minieră.

Prim ministrul Ahmed Ouyahia a subliniat importanța vizitei delegației României în relansarea relației bilaterale. Primul ministru Algeriei a prezentat situația macro-economică și oportunitățile pe care le oferă Algeria, cu accent asupra promovării cooperării româno-algeriene, atât la nivelul instituțiilor de stat, cât și la nivelul mediilor de afaceri.

Părțile au agreat că această vizită reprezintă un prim pas în aprofundarea și diversificarea relației dintre cele două țări.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice