Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ministrul adjunct al afacerilor externe din Statul Israel, Tzipi Hotovely

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.04.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 10 aprilie 2018, o întrevedere cu ministrul adjunct al afacerilor externe din Statul Israel, doamna Tzipi Hotovely, aflată în vizită oficială în România. Cei doi demnitari au evocat legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări și au evidențiat nivelul excelent al cooperării dintre România și Statul Israel, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. În context, șeful diplomației române a apreciat dinamica deosebită a contactelor bilaterale, atât la nivel diplomatic, cât și la nivel sectorial, arătând că aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate pentru Guvernul României.

În cadrul convorbirilor a fost pus accentul pe diversificarea cooperării economice și sectoriale, în perspectiva organizării celei de-a treia sesiuni a consultărilor interguvernamentale româno-israeliene. O atenție particulară a fost acordată problematicii combaterii anti-semitismului şi promovării educației pe această linie.

Agenda discuțiilor a cuprins şi aspecte ale cooperării în cadrul instituțiilor multilaterale, precum şi un schimb de opinii cu privire la problemele internaționale de interes major şi la evoluțiile regionale, mai ales perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, respectiv criza din Siria, Irak și regiunea Golfului, precum și perspectivele acordului nuclear cu Iranul.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice