Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ministrul afacerilor externe al Libiei, Mohamed Taher Siala, și reprezentantul special al SG ONU pentru Libia, Ghassan Salamé

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.04.2018

La 18 aprilie 2018, în debutul vizitei oficiale în Statul Libia, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut o întrevedere, în format trilateral, cu Mohamed Taher Siala, ministrul afacerilor externe al Libiei, și Ghassan Salamé, reprezentant special al SG ONU pentru Libia și șef al UNSMIL.

Discuțiile s-au axat pe recenta reuniune ministerială a Comitetului la nivel înalt a Uniunii Africane pentru Libia, desfășurată la Addis Ababa, la 17 aprilie 2018. În acest sens, ministrul Mohamed Siala și reprezentantul special Ghassan Salamé au evidențiat necesitatea îmbunătățirii situației de securitate în Libia, astfel încât să fie create condițiile favorabile pentru reconcilierea națională și organizarea de alegeri credibile în țară.

Totodată, au făcut un apel pentru o coordonare mai eficientă între ONU și Uniunea Africană în procesul de soluționare pe cale politică a crizei libiene.

Ministrul Teodor Meleșcanu a salutat eforturile comune ale Uniunii Africane, ONU și Uniunii Europene în gestionarea situației umanitare din Libia și, în context, a reiterat rolul extrem de important pe care țările vecine Libiei, inclusiv Tunisia, îl au în susținerea implementării Planul de acțiune al ONU pentru Libia.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice